کد خبر: ۱۹۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷
یک فعال بازار خودرو عنوان کرد:

واردات سی کی دی به صرفه نیست

به اعتقاد یک فعال بازار خودرو، واردات سی کی دی سیاست کاهش مصارف ارزی دولت را تامین نمی کند.
به گزارش خودروکار، جمشید حسینی مدیر عامل شرکت نگین خودرو با اشاره به مشکلات ارزی کشور گفت: وقتی یک محصول مشخص از یک کارخانه را بررسی می‌کنیم (بطور مثال یک خودروی چینی که در حال مونتاژ در کشور است)، مشاهده می شود که قیمت CKD (واردات قطعات منفصله) آن از CBU (واردات کامل خودرو) – آن هم با امکانات مساوی - اگر بیشتر نباشد كمتر نيست.

او افزود: در شرایط مساوی حتی واردات خودرو به صرفه تر است و اگر قرار به مدیریت ارزی است آیا واردات خودرو به صورت سی کی دی هدر رفت ارزی ندارد؟

حسینی به درآمد دولت از واردات خودرو نیز اشاره کرد و ادامه داد: دولت به طور متوسط حدود ۱۵۰ درصد قیمت هر خودرو از واردات خودرو درآمد دارد، که این شامل در آمدهای مستقیم مانند سود و عوارض گمركي و غیر مستقیم شامل اسقاط خودرو، هزینه های شماره گذاري، دو موردفیش ده درصد، ارزش افزوده و سایر هزینه های واردات است؛ در حالی که در CKD حداکثر این درآمدزایی براي دولت  15 الی 40 درصد است، پس با توقف روند واردات، دولت هم از بعد خروج ارز ضرر می کند و هم از بعد درآمدزایی.

این فعال بازار خودرو افزود: این موضوعات غیر از مباحث کیفیت تولید و میزان مصرف و مسائل دیگر است، وقتی همه سیاست های دولت در بخش خودرو را در كنار هم می بینیم درک این موضوع سخت است که کاری را انجام می دهند که ارزبری بیشتری دارد و درآمد کمتری را برای دولت ایجاد می کند، شاید دولت بحث اشتغال را مطرح نمايد اما مگر در واردات خودرو اشتغال نداریم؟

طبق آمار رسمي انجمن واردكنندگان، تعداد افراد شاغل در صنعت واردات برابر با ٢٥٠٠٠ نفر است و اين در حاليست كه سهم واردكنندگان رسمي ٥ درصد از كل سهم بازار خودرو مي باشد.

حسیني با اظهار تاسف از سياستهاي اتخاذ شده طي دو سال گذشته در حوزه واردات تاكيد نمود كه تا چند ماه آينده تمامي نمايندگیهاي رسمي با سرمايه گذاريهاي عظيمي كه در حوزه خدمات پس از فروش انجام دادند تعديل نيروي بالاي ٦٠ درصد خواهند داشت  و تمام شركتها در اين حوزه برای بقا مبارزه خواهند كرد.


منبع: دنیای اقتصاد

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار